Papir og rammer

Fabrikatet vil skabe en øget efterspørgsel på kvalitet. Vi vil højne niveauet for grafisk kunst og forene flotte værker med printhåndværk af ypperste kvalitet.

Når du køber kunst hos Fabrikatet får du derfor et værk, hvor blæk og papir er bedst muligt rustet mod sollys og hvor farveægtheden tidligst står sin prøve efter ca. 80 år!

Vi samarbejder med et at Aarhus’ ældste rammeværksteder. Lyrum Rammer har siden 1947 har beskæftiget sig med håndværket i indramning af print og kunst.

Materialevalget bliver der ikke gået på kompromis med.

PAPIRTYPER

Hahnemühle Fine Art Baryta 325g (DE)

Et af Hahnemühles allerlækreste og dyreste papirer.
Det har en fantastisk farvegengivelse, farvedybde og opløsning. Papiret har en glossy bariumsulfat overflade, som giver en skinnende finish med en lille smule struktur i overfladen, som gør, at printet ‘lander’ perfekt på papiret. Det er det absolut lækreste du kan gøre for de smukke fotografier, som skal pryde din væg og glæde dig i mange år fremover.

Epson Premium Photo Paper Semi Matte 260g

Et ægte fotopapir fra Epson på 260 gram. Det har en rigtig god farvegengivelse og opløsning. Papiret har et lækkert satin look og overfladen er glat. Billeder står smukt, skarpt og dybt på papiret. WIP opgiver farveholdbarheden bag glas til 83 år.

Hahnemühle William Turner 310g/190g (DE)

Et af Hahnemühles lækre 100% bomuldspapirer. Som med Hahnemühles andre papirer, er farvegengivelsen, farvedybden og opløsningen uovertruffen. Papiret har en mat overflade og en let råhvid tone, med en struktur som akvarelpapir. Det er fantastisk til fx stregtegninger og akvareller, som på dette papir bliver utroligt svære at skelne fra originalværket.

Epson Enhanced Matte 192g

Et lækkert råhvidt papir fra Epson. Det har en rigtig god farvegengivelse og er godt til alt fra stregtegninger over grafik til farverige fotografier. Papiret giver mindelser om et gammeldags mat fotopapir fra starten af 1900-tallet.

Hahnemühle Photo Rag 308g (DE)

Et af Hahnemühles lækre 100% bomuldspapirer. Som med Hahnemühles andre papirer, er farvegengivelsen, farvedybden og opløsningen uovertruffen. Papiret har en mat overflade og en let råhvid tone, med en let struktur i overfladen. Det er fantastisk til fx stregtegninger og grafik, men er også sublimt til de fotografier, som fortjener det bedste matte papir, der kan fås.

Munken Lynx (Rough) 300g (SE)

I svenske Munkedal tæt ved Uddevalla, ligger en lille papirfabrik. De går ekstremt højt op i at behandle miljøet med respekt og omhu, så der også i fremtiden er is til isbjørnene. Munken Lynx er et råhvidt ubestrøget papir, som også fås i en ‘rough’ udgave med lidt struktur i overfladen. Det er et super allroundpapir, som vi både bruger til visitkort, kunstkort og laserprintede A3’er men også som papir i storformatprinterne, hvor det giver fine farver og en lækker overflade, særligt til grafiske værker.

Epson Stylus Pro 9900 / Epson P9000

Vores blækprintere er alle fra Epson og printer i den lækreste kvalitet man kommer i nærheden af. Ultrachrome HDR og HDX blækket er dyrt, men giver en uovertruffen farvegengivelse, som vi er stolte af at arbejde med. Det er meget håndarbejde i printprocessen – og hvis vi printer på rigtig fine papirer, så tager vi selvfølgelig handsker på for at håndtere dem.

Xerox Versant 80 / Xerox DC 700

Vores laserprintere bliver hygget om, så de altid leverer perfekt kvalitet. Vi går meget op i at presse dem til det yderste farvemæssigt.

Kurv

Top